Textförfattare

Albumet "Dansa mig en glädje" från 1990 blev Åsas första album med texter. Sången överlät hon då till bland andra Tommy Körberg, Maritza horn och Roffe Wikström. 

Den svenska bröllopsklassikern "Av längtan till dig" som Åsa skrivit texten till och som Cajsa-Stina Åkerström sjöng på albumet "Folkmusik på svenska" gavs ut 10 år senare.

Åsa har genom åren levererat texter till bland andra Rolf Lövland, kompositören av "You rase me up", till vilken Åsa skrivit den svenska texten "Rör vid min själ", Lill Lindfors, Christer Sjögren, Helene Nyberg, Elisabeth Andreassen, Magnus Carlsson, Sanna Nielsen, Göran Fristorp och Erik_Andre Hwidsten.

 
Åsa har sedan hösten 2019 skrivit samtliga sångtexter till musikalen "Vänd om min längtan" som bygger på en prisbelönad roman av Ann-Luise Bertell. Musiken skrivs av Thomas Enroth, Nils-Petter Ankarblom skriver arrangemangen och Erik-Andre Hwidsten regisserar. Musikalen har urpremiär på teatern i Vasa, Finland under hösten 2023. 
- Det är det största arbete och tillika förtroende jag fått någonsin som textförfattare. Det har varit njutningsfullt att läsa Ann-Luises språk och därför en enorm utmaning att forma hennes språkliga bilder till sångtexter. Ibland har jag skrivit text först och Thomas musik till den, ibland har det varit tvärt om. Det känns overkligt att vi är så nära en premiär som vi faktiskt är. I höst smäller det! 
 
 

Åsa Jinder